Kvalitetsfisk er Danske Fiskeauktioners varemærke og vi er meget omhyggelige med at sikre den optimale kvalitet hele vejen fra båd til bord.
Vi mener vi sikrer den bedste kvalitet fordi vi:
Sorterer fisken rigtig efter vægt og størrelse
- Vi følger oversigten ”Størrelsessortering af fisk”, der viser hvilken vægtklasse hver enkelt fiskeart skal opdeles i
- Vi kontrolvejer hvis der er tvivl
- Vi lægger fisken enkeltvis og med afstand på båndet ved maskinsortering
Garanterer at vægten på dyre fisk altid er 100 % i orden
- Vi nulstiller vægten efter hver eneste vejning
- Vi tager hensyn til om fisken er iset når vi pakker kasser
Giver alt fisk korrekt mærkning
- Vi sikrer at alt fisk – også søpakket fisk - er mærket før vi går hjem
- Vi mærker alle fiskearter med Danske Fiskeauktioner´s kvalitets standarder
- Vi kvalitetsbedømmer fisken på baggrund af mange års erfaring og et unik kendskab til kvalitetsfisk
- Vi spørger altid skibet om vægt af søpakket fisk , og foretager kontrolvejninger hvis vi er i tvivl
Iser fisken på den optimale måde
- Vores anlæg sikrer, at der altid er den korrekte mængde is i alle kasser
- Vi sikrer, at fisken er korrekt iset, hvis den skal stå weekenden over:
Har styr på kvaliteten og friskheden
- Vi sikrer, at fisken altid bliver solgt med bedste kvalitet først.
- Dette sikrer, at et hurtigt bud belønnes med den friskeste fisk
Danske fiskeauktioner's kvalitetsstandard
Kval. |
Beskrivelse |
E |
Top super kvalitet |
E/A+ |
3/4 til super (Flere E end A+) |
A+/E |
Fin kvalitet men kun op til 3/4 super (flere A+ end E) |
A+ |
God blank kvalitet, men ingen eller kun ganske lidt super |
A+/A |
Blank kvalitet med lidt A kvalitet |
A/A+ |
Iset fisk med lidt blank kvalitet |
A |
Iset fisk |
A/A- |
Iset fisk hovedsagelig til filet |
A- |
Hårdt iset fisk (kun til filet) |
B |
B-kvalitet |